Intranet
3. juli 2017

Danske dominus går nordisk

Den svensk baserede Nordomatic-koncern køber norske SD-Consult AS, der arbejder med intelligent bygningsdrift. Med Dominus i Danmark, SDC i Norge og Nordomatic i Sverige skabes en ny, nordisk spiller inden for smart buildings. Danske Dominus skal nu til Norge for at bistå med kompetencer inden for projektforretninger, og nordiske kunder kan serviceres på tværs af landegrænser. Klar fordel for kunderne, siger den danske direktør, der forventer flere opkøb i de kommende år

Sidste år købte den svenske kapitalfond Adelis Equity Partners en del af svenske Nordomatic, som samtidig købte danske Dominus ud af energikoncernen EWII, der tidligere var kendt som Trefor. Ved handelen blev svenske Nordomatic nyt søsterselskab for danske Dominus, og kapitalfonden meldte dengang ud, at ambitionen var at skabe en nordisk koncern for "smart buildings".

Nu køber Nordomatic norske SD-Consult AS, der ligesom danske Dominus og svenske Nordomatic arbejder med intelligent bygningsdrift baseret på åbne og leverandøruafhængige building management-systemer.

Kan gå ind i større projekter
SDC har base i Oslo, omsætter for 26 mio. og beskæftiger 15 medarbejdere. Kundekredsen består af private og offentlige bygherrer, ejendomsudviklere, ejendomsadministratorer, entreprenører, facility management-leverandører samt øvrige aktører inden for bygningsdrift og energioptimering.

  • Med Nordomatic som ejer af SDC får vi nye muligheder for at arbejde proaktivt med vores kunder og gå ind i større projekter, end vi hidtil har gjort. Det er et spændende skridt, både for mit team og vores kunder, siger indehaver og direktør Erik Nordli, der etablerede SD-Consult i 1997.

Dominus skal bistå med projekterfaring
I Danmark ser adm. direktør Toke Juul fra Nordomatic-ejede Dominus A/S frem til at få nye kolleger i Norge:

  • Vi har flere danske kunder, der har afdelinger eller aktiviteter i Norge, og med koncernens opkøb af SDC får vi en stærk platform at bistå kunderne fra. Det samme gælder SDCs norske kunder, der opererer i Danmark, hvor vores 110 medarbejdere nu står klar til at servicere dem, siger Toke Juul.


Sammen med en række danske kolleger skal den danske direktør bistå SDCs team med at udvikle netop projektforretningen, der i forbindelse med salget til Nordomatic er udpeget som vækstområde for SDC.

Respekteret specialistforretning

  • Jeg kan ikke forestille mig en bedre start i Norge end med SDC som nyt medlem af Nordomatic-familien. Det er et team af højt respekterede specialister, hvor vi nu får et brohoved i Norge, der er et vigtigt vækstmarked for os, siger koncernchef Olov Schagerlund fra Nordomatic.


Med opkøbet af SDC passerer den samlede omsætning i Nordomatic-koncernen 600 mio SEK og en medarbejderstab i de tre lande på godt 300 ansatte. I ejerkredsen er blandt andre den svenske kapitalfond Adelis Equity Parners. Adelis ser et stort vækstpotentiale for virksomheder, der arbejder med intelligente styringssystemer til ejendomme.

  • Markedet for bygningsautomatik og "smart buildings" vil vokse i de kommende år, det er vi helt overbeviste om, siger Steffen Thomsen fra Adelis Equity Partners, der er klar med midler til flere opkøb i de kommende år.


Adelis blev etableret i 2012 med målet om at blive den førende kapitalfond med fokus på investeringer i mellemstore virksomheder i Norden. Den nuværende fondskapital er på 3,7 mia. SEK.

  • Kontakt

    Her kan du finde den dominus medarbejder, du ønsker at komme i kontakt med eller du kan udfylde kontaktformularen, så vender vi hurtigt tilbage.

  • Tilmeld dig nyhedsbrevet

    Med nyhedsbrevet får du relevant information om styring og bygningsautomatik. Læs om nye produkter, muligheder og service - og bliv inspireret af konkrete cases.